Select Page

Kriston Intim Torna® – speciális egészségfejlesztés

Kriston Intim Torna®

A Kriston Intim Torna® a medencét lezáró tudatosan mozdítható izmok gyorsaság, erő, állóképesség fejlesztő tréningje, amit Kriston Andrea talált ki 1986-ban és azóta is fejleszti a módszert.

Az ’intimtorna’ Kriston Andrea által megalkotott kifejezés, melyet a módszer kidolgozója a KRISTON névvel kiegészítve alkalmaz 2004 óta. A “KRISTON INTIM TORNA®, intim torna®” védjegyoltalom alatt álló megjelölés.

Nők, férfiak, gyerekek tízezrei tanulták meg a mozgást és értek el életminőség-javulást.

A tréning 12 órás, melyet 3x4, 4x3 vagy 2x6 órában sajátíthatsz el csoportos formában. 300 lépésből álló mozdulattal tudod elsajátítani a medencefenék izmainak mozgatását. Jegyzetelni vagy hanganyagot készíteni nem lehet, mert minden fontos részt többször is elmondok.

Persze lehetőséged van megvenni Kriston Andrea Kriston Intim Torna c. könyvét, ahol részletesen megtalálsz minden elméleti ismeretet. A 12 óra végén egy általad kitöltött kérdőív alapján egyéni feladatsort adok, amit a tüneteid alapján állítok össze. Mert a testhelyzet és a kiegészítő gyakorlatok attól függnek, melyik záróizmod kell erősíteni, kell-e emelni süllyedt szerveid helyzetén, van-e hátrahajló méhed, aranyered, esetleg kismama vagy. Otthon napi rendszerességgel végezve a programot (begyakorolva napi 25 percet vesz igénybe) 10 hét alatt érhetsz el változást. Az izom akkor fejlődik, ha mozgatod, visszafejlődik, ha nem.

Igazolt eredmények 10 hét gyakorlás után:

  • EA8D6FNők záróizma 132%-kal erősödött (orvosok közreműködésével, műszerekkel mért eredmény)
  • Izomgyengeségből fakadó akaratlan vizeletvesztést nőknél 93%-ban megszünteti
  • Nőknél 96%-ban az önértékelés növekedett
  • A menstruációs görcs 46%-uknál a következő ciklusra megszűnt
  • Aranyeres tüneteket 85%-ban megszünteti
  • 82%-ban bizonyult hatásosnak a hólyagsérv esetén
  • Jelentős javulás következett be mind a három inkontinencia típusnál
  • Szexuális funkciók javításában is javulás volt tapasztalható

A Kriston Intim Torna minden nő számára segítség lehet az emésztő-, szexuális-, kiválasztó szervek egészségmegőrzésében.

Kriston Intim Torna®

Ez egy intim torna®

Intim, mert a testünk olyan részével foglalkozunk, amiről ritkán, vagy egyáltalán nem beszélünk, nem jellemző, hogy fedetlenül hagyjuk, és sokszor mi is szégyenkezve gondolunk rá.

Intim, mert a tréningen senki nem kérdezi ki miért jött. A tréninghez semmilyen testüregbe helyezett eszközt nem alkalmazunk. Egy kérdőívet kell majd kitölteni, amit csak én nézek meg. Ez alapján tudok majd egyéni feladatsort adni. Plusz gyakorlatokat a gyenge záróizom erősítésére, és a legmegfelelőbb pozitúrát a torna végzéséhez. Mert nem vagyunk egyformák és a gyakorlatsorok is eltérnek egymástól a tünetek függvényében.

A tréning végén kapott egyéni feladatsort napi rendszerességgel végezve lehet elérni izomerősödést, szervek funkciójának javítását. A foglalkozásokon nem készülhet hang és képi felvétel csak a KIT Módszer kidolgozójának engedélyével.A KIT tanfolyamon részt vett hallgatók, a tanfolyam végén egy Kriston Andrea általkészített hanganyagot kapnak az otthoni gyakorlás elősegítésére CD vagy mp3 file formátumban.

Megoldás női problémákra – műtét nélkül…

A nő életében nagyon fontos szakaszok vannak, amik hatnak női szerveink működésére, egészségére. A menstruáció, a szexuális élet, a párkapcsolat, a szülés, a változókor, a műtétek. Szokásaink megváltoztatásával kedvezően befolyásolhatjuk a medence izmainak, kötőszöveteinek, szerveinek állapotát. Sportolási-, vizelet- és székletürítési módszereinkkel, a görnyedt testhelyzet elkerülésével már nagymértékben védjük a medencét lezáró gáti területet a süllyedéstől, a záróizmainkat a gyengüléstől.

A Kriston Intim Torna® (KIT) egy speciális magyar módszer, amit Kriston Andrea talált ki 1986-ban és fejlesztette tovább. Különbözik minden más gáti területet megmozgató tornától. Hatását mérésekkel igazolták az ország különböző kórházaiban. Több tízezer nő életminősége javult a KIT hatására.

Mennyire más úgy élni, hogy nem fáj az aranyér, nem kell aggódni, hogy becsurog a vizelet, esetleg a széklet vagy szél, nem okoz problémát a szexuális élet, nem görcsös a menstruáció, nincs hőhullám, nem gyullad be a hüvely, nincs székrekedés, a süllyedt szervek nem okoznak problémát. A Kriston módszer segíti a megfoganást, az izmokat rugalmasabbá teszi a szüléshez, utána pedig gyorsabban éri el a hüvely és a méh az eredeti állapotát.

A 12 órás (3x4, 4x3 vagy 2x6) tréning során a mozgással, a szokásokkal és a tüneteink mögött megbúvó gátló érzelmekkel foglalkozunk. Mindenki egyéni programot kap, amit napi rendszerességgel végezve érhet el életminőség-javulást. A Kriston Intim Torna® minden életkorban elsajátítható, de nem érdemes megvárni, hogy a tünetek kialakuljanak! Fontos lenne minél fiatalabb korban megtanulni a záróizmok erősítését.

a női lét kiteljesedése

Ha tornára érkeznél, akkor feküdnél a földön és én mondanám, magyaráznám a belső izmok mozgatását. Nem látható, nem tapintható izmok ezek, melyeknek szorítását, lazítását, kimozdítását több tízezer nő, gyerek (férfi tréningen férfi) tanulta meg 1986 óta. Ahhoz, hogy sikeres legyél, a képzeletet hívjuk segítségül, amihez számtalan elképzelnivalót mondok. Belső utazás ez, ami az izmokat, kötőszöveteket, érrendszert, idegrendszert, hormonrendszert érinti, és nem hagyja ki a pszichét sem. A tünetek mögött megbúvó lelki okok keresése a tréning egyik fő része. A belső úton való elindulás segít hozzá, hogy azt a forgatókönyvet, ami benned működik, megváltoztasd a tüneteid enyhülése, megszüntetése érdekében.

“A dolgok nem kívül kezdődnek, hanem belül, és nem alul, hanem felül, és nem a láthatóban, hanem a láthatatlanban.” (Hamvas Béla)

A mozgás és az érzelmek mellett a női szervek működését segítő szokások kialakításával is foglalkozunk. Sporttal, vizelet- és székletürítéssel, testtartással. A gáti terület vérkeringésének a javítása biztosítja a szervek oxigén- és tápanyagellátását, ami elengedhetetlenül szükséges a szervek megfelelő működéséhez. A szokásainkkal tudunk ezen segíteni. A KIT tehát nemcsak egy torna, hanem tréning.

Sokféle tréning létezik, ahol meg lehet tanulni hatékonyabban kommunikálni, önérvényesítést elsajátítani, csoportban dolgozni, vezetővé válni. Itt persze a csoportos feladatok kimaradnak, mindenki önmagával, önmagában dolgozik. Én történetekkel segítem ezt a változást benned, úgy, ahogy a mese is formálja a gyereket. Olyan folyamatok indulhatnak el, amik segítenek a tünetek okainak a felkutatásában, a gátló érzelmek felszabadításában. Ez egy nyomozómunka, amit mindenki magában végez a tréner segítségével, és pozitívabban élheted meg saját nőiességedet. Semmilyen kínos, kellemetlen, megszégyenítő dolog nem érhet a foglalkozáson. Senkinek nem kell semmiről beszámolni. A tréner beszél, a hallgatók hallgatnak.

“A KIT sajátos módszer, ami eltér a világon ismert más medencealapi izmokra ható tréningektől. Speciális tréning, amelyet nem szabad felelőtlenül használni, ugyanakkor biztosak lehetünk benne, hogy izgalmasan változtatja meg önmagunkhoz való viszonyunkat.”

Jelentkezz Kriston Intim Torna® tréningre!

Kriston Intim Torna® tanfolyamok nőknek Kotlárné Bíró Ágnes trénerrel